Snusmumriken

Varför utsätter man sig frivilligt för det här?
 Datorbilden

 

Nu stod jag då i kö för remiss till Öron, Näsa & Hals så någon liknande operation hade jag nog fått genomföra tillslut. Så helt frivilligt var det kanske inte. Men varför gör folk det här mot sig själv, över hela världen? Öppnar hud krossar ben för att förändra sitt utseende?

 

Jag tror ärligt att om det inte brinner i hela ens själ att göra detta ska man tänka om. Om det finns ett minsta tvivel dagen innan, sekunderna innan, genomför det inte. Utsätt dig inte för detta om du verkligen inte vill.

 

Jag har alltid haft en problemnäsa. Jag har ärvt pappas och morbrors trånga näsgångar. Deras svåra allergier. Jag har ärvt min farfars långa näsa som kurvar sig nedåt. Jag har fått en grovt sned nässkiljevägg av okända anledningar.

 

Jag minns flera somrar spenderade på rygg i mörkret i mitt rum, en våt trasa över ansiktet för jag var så uppsvälld i näsan jag kunde inte leka utomhus. 

 

Jag minns att min näsa var lika stor som ansiktet. Och barnens kommentarer. Blev jag retad? Jag tror det. Men eftersom jag redan då var trygg i mig själv störde jag mig inte på det. Ja jag har stor näsa, och du har stor mun.

 

Värre blev det som tonåring, då man börjar titta i spegeln och försöka hitta det där felet. De där olika felen som gör dig annorlunda från alla andra. Näsan kändes självklar.

 

Men när man är 15 har man inte pengarna, och ärligt känner jag man ska vänta tills efter 20 – näsan måste få växa klart.

 

Andra drömmar uppstod. Andra saker hände. Mitt självförtroende bröts ner och byggdes upp. 

 

22 år. Jag älskar mig själv. Jag älskar min näsa. Men mitt luktsinne har försämrats Jag har pengar – så nu väljer jag detta. I samband med min funktionella näsplastik ska jag ändra på min näsa också.

 

 Inte så står skillnad på datorbilden, men tippen är smalare och kortare

 

Så detta är den omfattande listan:

  • Räta upp nässkiljeväggen
  • Förminska näsmussla
  • Sänka näsrygg för funktion & estetik
  • Fila ner ryggen och skapa mld skidbacke
  • Lyfta tippen och rotera den lite uppåt
  • Förkorta droppande nästipp
  • Klippa av depressor septi muskeln som animerar näsan när jag ler
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress